miercuri, 18 februarie 2015

Primește totul ca pe o binecuvântare

Fiecare zi trebuie privită ca pe un dar. Orice zi este importantă. Orice faptă,  loc, moment, fiinţă contează. Fiecare moment pe care îl petrecem pe această Cale trebuie să fie primit cu încredere, recunoștință și bună dispoziție. Toate momentele vieții sunt unice. Nu trebuie să privim în urmă, este important ce va fi, nu ce a fost!

Cu fiecare emoție, gest, zâmbet reușim să ne apropiem mai mult de cei de lângă noi. Naturalețea și gingășia oamenilor este dată de sufletele lor. Acolo unde curge lacrimi izvorăște viața. Nicio faptă nu rămâne ne răsplătită. Tot răul pe care îl facem se întoarce împotriva noastră. Cei care stârnesc furtuni nu au de ce să se supere că plouă. 
Trebuie să avem proprietatea cuvintelor atunci când le scoatem din gură, vorbele care nu au parfumul inimii nu ating sufletele. Nu trebuie să așteptăm prea multe de la ceilalți, așteptările ne istovesc liniștea.

Buna dispoziție și umorul ne fac să mai ieșim din supărările de orice fel, numai iubirea ne apropie de Dumnezeu. Iubirea dă poftă vieții, oferă calitate, este bucuria supremă. Cei lipsiți de iubire rătăcesc prin această lume. Fiecare om are povestea lui. Să fim binevoitori cu toți, mereu!

Amintirile sunt cele care dăinuiesc, sunt popasuri binecuvântate pentru veșnicie. Cele mai frumoase locuri din lumea aceasta sunt gândurile, inimile, brațele, rugăciunile, privirile și sentimentele cuiva.
Să ne uităm în trecut fără regrete, fără judecată, fără să ne blocăm într-o poveste.

Să luăm putere din lumină, nu din întuneric! Să depășim orice frică. Frica ucide iubirea, alungă liniştea, naşte dezamăgiri și eșecuri. Nu poți să urăști toți trandafirii doar pentru că te-ai înțepat într-unul, nu poți să renunți la visele tale doar pentru că celălalt nu s-a împlinit.

Ai credință! Iubește! Bucură-te! Zâmbește! Radiază!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu