joi, 26 februarie 2015

Prieteni puțini dar buni

Iubește-i pe toți dar fă-ți prieteni puțini, în zilele noastre doar în Dumnezeu poți să-ți pui nădejdea și încrederea, numai El te poate păzi, El nu o să te lase niciodată singur. Alege-ți prietenii din rândul celor cu frică de Dumnezeu, evlavioși, nu oricui poți să spui tainele tale, un prieten adevărat o să te înțeleagă și o să-ți fie sprijin, un prieten fals o să profite de încrederea ta ca să te rănească. Nu trebuie să ai mulți prieteni, dar ei trebuie să fie nenumărați. 

Nu te întrista când cineva ţi se împotriveşte ori se ridiã asupra ta; cel care astãzi este cu tine, mâine se poate ridica împotriva ta, aşa sunt oamenii, schimbãtori precum vântul. Dar tu pune-ţi nãdejdea în Dumnezeu, El va rãspunde în locul tãu fãcând ce este mai bine pentru tine. 
Domnul Iisus Hristos a fost batjocorit de oameni în lumea aceasta fiind pãrãsit în mijlocul celor mai grele chinuri. El a fost chinuit şi batjocorit pentru ca omul sã fie rãscumpãrat din pãcatul neascultãrii. El a avut duşmani şi oameni care îi doreau rãul, tu ai vrea sã ai numai prieteni şi binefãcãtori? Cum vrei sã primeşti cununa îndelungii rãbdãri dacã nu ai ieşit biruitor din toate încercãrile?

Sã nu pui niciodatã preţ nici pe prieteni şi nici pe duşmani, în tot ceea ce faci trebuie sã ai grijã ca Dumnezeu sã rãmânã în preajma ta; pãstreazã-ţi cugetul curat şi El te va apãra pretutindeni cãci rãutatea omeneascã nu poate sã vateme pe cel care crede în Domnul. Dacã te vei obişnui sã taci şi sã rabzi, Dumnezeu va fi lângã tine, deci lasã-te în voia Lui şi vei primi ajutor dându-te pildã de smerenie tuturor.

Trebuie să fii pașnic și să împaci pe toată lumea.  Omul care este paşnic este mai de folos decât cel care este învãţat. Omul care este rãu la suflet lasã calea bunã mergând cãtre rãu fiindcã iubeşte nelegiuirea mai mult. Omul care este paşnic şi curat vede numai drumul cel bun, cãci având pace lãuntricã va urma numai calea binelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu