miercuri, 18 martie 2015

Mergi mai departe. Nu ești singur.

Trecem uneori prin momente în care simțim că am ajuns la capătul puterilor, că nu putem să mai continuăm, că am obosit, că umerii noștri nu mai pot duce atâtea greutăți, că totul devine din ce în ce mai greu, că soarele nu mai răsare în viața noastră și că este mai ușor să renunțăm. Momente în care preferăm să ne retragem în singurătate, să ne izolăm și să ne lăsăm cuprinși de lacrimi și gânduri, copleșiți de durere, dezamăgiri și regrete.
Toate aceste momente prin care trecem la un momentdat fiecare dintre noi, ne ajută la modelarea noastră ca oameni. Devenim ceea ce trebuie să fim. Suntem mai puternici, mai hotărâți, mai ambițioși, mai curajoși, mai înțelegători. Toate încercările prin care trecem au rolul de a ne aduce mai aproape de Dumnezeu.
De aceea nu există sfaturi sau rețete perfecte care să te ajute să le depășești sau să le eviți. Există doar credință, nădejde și speranță că va fi bine că le vei depăși pe toate cu ajutorul lui Dumnezeu, că vei devenii mai puternic.
Există doar atitudine și cum dorim să depășim obstacolele, există curaj și detașarea în fața lucrurilor care nu depind de noi.
Există doar gândul că orice s-ar întâmpla, oricât de mult ai suferi, oricât de mulți oameni te-ar trăda și te-ar minți, oricâte încercări ți-ar fi destinate, Dumnezeu este cu tine pentru a te călăuzi în direcția corectă.
Nu există teamă că ne putem pierde, rătăci atâta timp cât mergem pe drumul nostru alături de Dumnezeu.
Nu există frică, există doar credință că El știe mai bine ce este bine pentru noi, că El ne-a pregătit ceva deosebit, El nu ne lasă niciodată, iar crucea pe care ne-o dă o putem duce.

Să avem încredere în iubirea pe care ne-o poartă.
Să ne ștergem lacrimile.
Să ne scuturăm de praf.
Să lăsăm în urmă nefericirea, temerile, grijile și să-L lăsăm să ne călăuzească prin momentele dificile și încercări. 

            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu