duminică, 1 martie 2015

Unde este iubire, acolo este Dumnezeu

Iubirea este de trei feluri, iubirea trupească, care este plină de microbi spirituali, iubirea lumească, care este de suprafaţă, formală, ipocrită, fără profunzime şi iubirea cea desăvârșită, temeinică, profundă, care te face să renunți la sine, care îți dă aripi și te ridică până la cer. Această iubire este cea adevărată, cea curată, cea scumpă. Ea este fără de moarte, va rămâne pentru totdeauna.

Iubirea desăvârșită ține seamă de Dumnezeu,  ea se varsă dezinteresat, nu ține cont de nimic, nu face deosebire între bun şi rău, între perfect și imperfect, între frumos și urât. Iubești și atât! Nu caută schimbul, „iubesc pentru că mă iubește”, nu așteaptă recompensă, nu așteptă dovezi de iubire.Este o iubire necondiționată.
Spunea Stendha că „Dragostea e unica pasiune care se plăteşte cu o monedă fabricată de ea însăşi.”

Iubirea despre care vorbim îți dă puterea de a ierta, a suferi, a fi alături de persoana iubită nu doar la bine ci și la greu, în încercări și bucurii.  Nu spune niciodată „nu vreau” sau „nu pot” ci spune cu convingere „împreună vom reuși”, pentru că dragostea nu înseamnă unul singur, dragostea înseamnă doi. Ea îți dă forța să-i faci viața frumoasă celui pe care îl iubești, să-i fii sprijin și alinare.
Dragostea spune „Te iubesc pentru ceea ce ești dincolo dincolo de orice imperfecțiune! ”

Această dragoste izvorăște dintr-o inimă curată, sinceră și frumoasă. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu