miercuri, 15 februarie 2017

Întorci pagina după ce ai învăţat lecţia

A uita trecutul nu este cea mai bună soluţie. Uitând experienţele avute, lecţiile învăţate, greşelile făcute nu faci decât să te condamni la a le repeta. Din propriile experienţe înveţi cel mai mult, însă omul înţelept învaţă şi de la ceilalţi. 

Redă-ţi încrederea de a o lua de la început ori de câte ori se impune. Permite-ţi să rişti. Adună tot curajul şi fă schimbarea de care ai nevoie. Dacă trăieşti ca spectator, în viaţa ta nu se va întâmpla nimic spectaculos.
Spune ori de câte ori este nevoie „punct şi de la capăt”, nu porneşti niciodată de la zero, ai experienţele trecute şi tot ce trebuia să iei de la trecut. Nu eşti singur, Dumnezeu este cu tine.  

Necazurile sunt doar un resort în evoluţia şi fortificarea personalităţii. Ceea ce azi pare de netrecut, mâine poate fi doar o trambulină spre o viaţă mai bună. Durerea emoţională are gustul amar al dezamăgirii. Vindecarea are gustul dulce al iubirii. Nu poţi să trăieşti în trecut visând la un viitor mai bun. Poţi să-ţi clădeşti viitorul pe ce ai acumulat până în prezent. Şi prin moloz pot creşte flori, udă-le cu speranţă în fiecare zi. Fă pace cu trecutul şi vei fi prieten cu prezentul




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu