miercuri, 9 iulie 2014

Unde ne este viața?

Unde ne este viața? Ne întrebăm de multe ori de parcă viața ar fi un obiect prețios pe care îl punem bine, sau la păstrare. Avem senzația ca viața ne este dată pentru a o trăi dar nu acum ci mai încolo când suntem pregătiți sau când avem mai mare nevoie și uite așa uităm să ne trăim viața și ne lăsăm în schimb trăiți de tot felul de angoase și frici, care în loc să ne dea viața ne-o răpesc picătură cu picătură și ajungem să o pierdem înainte să fie a noastră cu adevărat.

Unii văd viața ca pe un șir de întâmplări fără logică, alții ca lecții fără profesor, un șir de pedepse sau de binecuvântări, un șir de daruri sau de frustrări, fiecare după posibilitățile egoului.

Însă viața este acolo unde ne așteptăm mai puțin. Viața fiecăruia dintre noi este în ceilalți, căci fiecare cuvânt spus sau faptă împlinită, fiecare gând și fiecare sentiment plecat din noi spre ceilalți, este o transfuzie de viață.  Viața noastră ajunge să atingă alte vieți și când atingerea este una de bucurie și viața noastră se împlinește prin împlinirea pe care o aduce.

Nu vă mai căutați viața în rezultate, succese sau eșecuri, conturi, diplome, ierarhii, căutați-vă viața în ceilalți și dacă vreți să știți cum mai este viața voastră priviți în ochii oamenilor pe care îi întâlniți azi, dacă ochii vă vor zâmbii înseamnă că ați făcut ce trebuie cu viața voastră; dacă întâlniți priviri indiferente sau reci să știți că ar cazul să vă treziți la viață!
Dansați, cântați, lucrați, gândiți, rugați-vă ca și cum ați face-o pentru cea mai draga ființă din viața voastră și veți simți cum nu v-ați născut degeaba.

Viața noastră are un scop...să dea viață, dar pentru asta trebuie să învățăm să ne simțim mereu vii!      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu